Giáo DụcLớp 12

Bài tập sự hòa hợp giữa chủ ngữ và động từ trong tiếng Anh

Bài tập về sự hòa hợp giữa chủ ngữ và động từ trong tiếng Anh là một dạng bài khó, yêu cầu thí sinh phải nắm vững rất nhiều kiến thức tiếng Anh tổng hợp.

Hy vọng qua tài liệu này các em có thêm nhiều tài liệu tham khảo, củng cố kiến thức để đạt được kết quả cao trong các bài kiểm tra, bài thi THPT Quốc gia. Vậy sau đây là nội dung chi tiết, mời các bạn cùng theo dõi trong bài viết dưới đây.

Bạn đang xem: Bài tập sự hòa hợp giữa chủ ngữ và động từ trong tiếng Anh

Bài tập sự hòa hợp giữa chủ ngữ và động từ

I . Choose the best answer A, B, C or D:

1. A large number of students in this school………. . English quite fluently.

a. speaks

b. is speaking

c. has spoken

d. speak

2. A series of lectures………being presented at the Central Hall this week.

a. are

b. will be

c. has become

d. is

3. Beauty as well as health ………. failed her this term.

a. has

b. have

c. is

d. are

4. Bread and butter ………. what she asks for.

a. is

b. are

c. will be

d. have been

5. Each student………. answered the first three questions.

a. has

b. have

c. have to

d. must

6. Either John or his wife ………breakfast each morning.

a. make

b. is making

c. makes

d. made

7. Everybody who ………. a fever must go home at once.

a. has

b. have

c. is having

d. are having

8. Five dollars ………all I have on me.

a. are

b. is

C. will be

d. have

9. John, along with twenty friends, ………. planning a party.

a. are

b. is

c. has been

d. have been

10. Mathematics………. . the science of quantity.

a. was

b. are

c. is

d. were

11. Measles………cured without much difficulty nowadays.

a. is

b. are

c. will be

d. have

12. Neither Mary nor her brothers……a consent form for tomorrow’s field trip.

a. need

b. needs

c. is needing

d. has need

13. Peter, together with his uncle, ……………fishing.

a. have gone

b. has gone

c. go

d. goes

14. The army…………. eliminated this section of the training test.

a. has

b. is having

c. are

d. have

15. The number of the months in a year …………twelve.

a. was

b. were

c. are

d. is

16. The picture of the soldiers………. . back many memories.

a. will bring

b. brings

c. bring

d. have brought

17. These pictures, as well as the photograph………. . the room.

a. brightens

b. brightening

c. brighten

d. being brightened

18. The quality of the recordings ………. . not very good.

a. is

b. are

c. is being

d. has been

19. This house as well as that one………. . for sale, which will you have?

a. are

b. is

c. have

d. has

20. To what place ………either the man or his son wish to go?

a. is

b. does

c. do

d. are

21. Twenty miles………. a long way to walk.

a. are

b. was

c. is

d. were

22. What he told you………. . to be of no importance.

a. seems

b. seem

c. must seem

d. have seemed

23. Mathematics………. . not always an exact science.

a. was

b. are

c. is

d. were

24. Mr. John, accompanied by several members of the committee,………. . proposed some changes of the rules.

a. have

b. has

c. are

d. is

25. The flock of birds…………. . circling overhead.

a. gets

b. are

c. is

d. get

26. The levels of intoxication…………. from subject to subject.

a. has been varied

b. have been varied

c. varies

d. vary

27. The majority of the students………. . him to be innocent.

a. was made

b. believe

c. makes

d. make

28. The pair of the pliers………. . on the table.

a. was

b. were

c. put

d. puts

29. The use of credit cards in place of cash………. . increased rapidly in recent years.

a. have been

b. has been

c. has

d. have

30. Advertisements on television…………. . becoming more competitive than ever before.

a. has

b. have

c. are

d. is

II. Supply the correct tenses and form of the verbs in parentheses:

1. The English (be) ………. famous for their calmness.

2. The money that (spend) …………. on education every year (be) ………not enough.

3. The number of employees who (not, finish) …………. their work yet (have) ………. . to work on the weekend.

4. The office (close) …………on the weekend.

5. The office (try) ………a lot to win the boss’s heart recently.

6. Five kilos of gold (steal) ………. . from the bank yesterday.

7. Physics (cause) …………you any trouble at school.

8. Yesterday, neither you nor I (choose) …………. to deliver the speech. So who (choose)

………. ?- Daisy and Ann (be) ……….

9. That you enjoy the food I cook (encourage) …………. me a lot.

10. When I (see) …………you yesterday, the boy in black trousers (try) ……. . to steal your wallet.

11. The contracts signed by the company (have) …………been voided because some stipulations were not met.

12. Ten miles (be) ………. a very long distance for us to walk.

13. Each package that is not properly wrapped (have) ………. . to be returned to the sender.

14. The keys of the house (have) ………. been lost.

15. The plan as well as the proposals (be) ………. . to be presented in the coming Monday meeting.

16. The box of ribbons for the electric typewriter (have) ………. . been misplaced.

17. It is disconcerting to believe that every possible candidate (have) ……. . been rejected for one reason or another.

18. There (have) ………. been more excitement in this city about a sporting event.

19. To me, Mathematics (be) ………something very easy to master.

20. If nobody (have) ………. . bought that car from the dealer, then you should return and make another offer.

III. Correct the sentences if necessary. Check (√) s any that are already correct:

1. The Chinese has an interesting history.

2. English is one of the most popular language in the world.

3. The scissors on the table is my sister’s.

4. Linguistics is my major field of study.

5. There are good furniture in this showroom.

6. The cattle is grazing in the meadow.

7. The interrogation, conducted by the police officers, have lasted for several hours.

8. The tenants in the apartment next to mine is giving a party this evening.

9. The president, surrounded by secret service agents, is trying to make his way to the podium.

10. The buildings destroyed during the fire are being rebuilt at the taxpayers’ expense.

11. 20 percent of the forest have been destroyed lately.

12. The witnesses saw that most of the fire in the hills was extinguished.

13. Some of the animals from the zoo was released into the animals preserve.

14. All of the students in the class taught by Professor Roberts is required to turn in their term papers next Monday.

15. Half of the food that we are serving to the guests are still in the refrigerator.

16. We believe that some of the employees is going to be devoted to quality control.

17. It is impossible to believe that somebody actually admire that man.

18. Each of the doctors in the building needs to have a separate reception area.

19. The president felt that no one were better suited for the position of chief staff advisor.

20. Everybody participating in the fund-raiser are to turn in the tickets by 8. 00.

IV. Complete the sentences with is/ are, has/ have or dose/do.

1. Either John or you ………. . to be responsible for the unfinished work.

2. David, as well as his friends, …………collecting waste paper to recycle.

3. John and Helen ……. . not admit to have broken the window.

4. Neither Tom nor his friends………. . lost the keys.

5. Both Peter and his girlfriend………. working for a bank.

6. Neither the library nor the bookstore…………the book I need.

7. Tom as well as his two close friends ………not in class today.

8. Both Ron and Bob ………passed the exam successfully.

9. One of the staffs………. to report the problem to the manager.

10. Either the girl or her parents…………going to be present at the party.

V. In each of the following sentences, put the verb in brackets into the correct form:

1. Two weeks (go) fast when you are on vacation.

2. Many of the girls in my school (wear) white shirts.

3. Three kilos of potatoes (make) the basket heavier.

4. Some of the tables in the classroom (be) broken.

5. Bacteria of the harmful kind (cause) diseases.

6. What we need most (be) books.

7. The English (be) proud and independent people.

8. The United States (have) a population of 250 million.

9. There (be, not) any letters in the mail for you today.

10. Everyone in both cars (be) injured in the accident last night.

11. The books borrowed from the library (be) on my desk.

12. The boy who won the two medals (be) a friend of mine.

13. Bread and butter (be) our daily food.

14. The quality of the candies (be) poor.

15. Gold, as well as platinum, (have) recently risen in price.

16. His courage and endurance (be) tried to the utmost.

17. No news (be) good news.

18. A good man and useful citizen (have) passed away.

19. The jury (be) divided in their opinions.

20. The cost of all these articles (have) risen.

………..

Đáp án sự hòa hợp giữa chủ ngữ và động từ

I) Choose the best answer A, B, C or D:

1. D. A

2. A

3. A

4. B.

5. A

6. C

7. A

8. B.

9. B

10. C

11. A

12. A

13. B

14. A

15. D.

16. B

17. C.

18. A

19. B

20. B

21. C

22. A

23. C.

24. B

25. C

26. D

27. B

28. A

29. C.

30. C

II. Supply the correct tenses and form of the verbs in parentheses:

1. are was chosen; 8. waschosen; were 15. is
2. is spent; 9. waschosen; were 16.has
3. hasn’t finished; has 10. saw; was trying 17. has
4. is closed 11. have 18. has
5. have tried 12. is 19. is
6. was stolen 13. has 20. has
7. does physics 14. have cause

……………….

Mời các bạn tải file tài liệu để xem thêm nội dung chi tiết

Đăng bởi: THPT Số 2 Đức Phổ

Chuyên mục: Giáo dục, Lớp 12

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai.

Back to top button

Bạn đang dùng trình chặn quảng cáo!

Bạn đang dùng trình chặn quảng cáo!