Giáo DụcLớp 12

Trắc nghiệm tiếng Anh 12 Unit 5 (Có đáp án)

Trắc nghiệm tiếng Anh 12 Unit 5: Cultural Identity là tài liệu vô cùng hữu ích mà THPT Số 2 Đức Phổ muốn giới thiệu đến bạn học sinh lớp 12 cùng tham khảo.

Bài tập Trắc nghiệm tiếng Anh lớp 12 Unit 5 bao gồm các dạng câu hỏi trắc nghiệm khách quan về Cultural Identity có đáp án kèm theo. Qua đó giúp các em học sinh lớp 12 có thêm nhiều tư liệu tham khảo, trau dồi kiến thức để đạt kết quả cao trong kì thi kì 1 môn tiếng Anh 12 sắp tới. Vậy sau đây là nội dung chi tiết trắc nghiệm tiếng Anh 12 Unit 5 mời các bạn cùng theo dõi và tải tại đây.

Bạn đang xem: Trắc nghiệm tiếng Anh 12 Unit 5 (Có đáp án)

Câu hỏi trắc nghiệm tiếng Anh 12 Unit 5

Part I. PHONETICS

Exercise 1 . Mark the letter A, B, C or D to indicate the word that differs from the other three in the position of the primary stress in each of the following questions.

1. A. anthem B. appear C. attire D. attend

2. A. unify B. unique C. uniqueness D. unite

A. assimilate B. diagnose C. festival D. scenery

4. A. diversity B. endanger C. geography D. opposite

5. A. circumstance B. considerate C. community D. identity

Exercise 2 . Mark the letter A, B, C or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

6. A. international B. nation C. national D. nationality

A. languageB. massage C. marriage D. shortage

8. A. because nurseC. horse D. purpose

9. A. culturesB. customs C. ideas D. migrants

10. A. passed realizedC. touched D. wished

Part II. VOCABULARY

Exercise 3. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

11. When it comes to diversity , language can be a bridge for building relationships, or a tool for creating and maintaining divisions across differences.

A. assimilation

B. distinction

C . uniformity

D. variance

12. The situation got out of hand when the festival organisers couldn’t foresee that the mob would get angry because they were stopped from taking the offerings.

A. hard to complete

B. difficult to control

C. impossible to find

D. unlikely to happen

13. A number of practices at local festivals have come under strong scrutiny in recent years.

A. approval

B. attention

C. disapproval

D. examination

14. Local people believe that the festival is an opportunity to teach younger generations about patriotism and bravery.

A. heroism

B. justice

C. loyalty

D. truth

15. A smiling Princess Anne was attired in an aqua-blue hat and matching jacket, with white top.

A. caught

B. grabbed

C. revealed

D. shown

16. This is especially important in the age of globalisation, where countries face a daunting challenge to preserve their own cultural identities.

A. intimidating

B. delighting

C. encouraging

D. urging

17. The Indigenous experience, like with any form of belonging, is highly fluid and context-specific, meaning there are countless examples of what such cultural pluralities can look like.

A. countable

B. uncountable

C. too few to count

D. too many be counted

18. Steve Kootenay-Jobin, Aboriginal housing coordinator at Mount Royal University, notes that many Indigenous students who move to the city for education, encounter culture shock.

A. avoid

B. confront

C. overcome

D. wipe out

19. Culture has been described as features that are shared and bind people together into a community.

A. divide

B. engage

C. force

D. unite

20. Once you have been accepted as a pupil or student at the school or college, it’s against the law for them to discriminate against you because of your religion or belief.

A. judge

B. neglect

C. misinterpret

D. expel

21. Changes in attitudes, family values, generational status can occur in both the majority and minority cultures as the two interact; however, typically one culture dominates.

A. normally

B. rarely

C. specially

D. uncommonly

22. Integration and assimilation can help reduce feelings of loss and grief as the migrant starts to incorporate aspects of the majority culture.

A. disadvantage

B. disapproval

C. discrimination

D. sadness

…………..

Đáp án trắc nghiệm tiếng Anh 12 Unit 5

Part I. PHONETICS

Exercise 1 . Mark the letter A, B, C or D to indicate the word that differs from the other three in the position of the primary stress in each of the following questions.

1 – A;

2 – A;

3 – A;

4 – D;

5 – A;

Exercise 2. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word that differs from the other three in the position of the primary stress in each of the following questions.

6 – A

; 7 – A;

8 – A;

9 – D;

10 – A;

Part II. VOCABULARY

Exercise 3. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

11 – D;

12 – B;

13 – D;

14 – C;

15 – B;

16 – A;

17 – D;

18 – B;

19 – D;

20 – A;

21 – A;

22 – D;

…………..

Mời các bạn tải File tài liệu để xem thêm nội dung trắc nghiệm Anh 12 bài 5

Đăng bởi: THPT Số 2 Đức Phổ

Chuyên mục: Giáo dục, Lớp 12

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai.

Back to top button

Bạn đang dùng trình chặn quảng cáo!

Bạn đang dùng trình chặn quảng cáo!